Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/

sytuacja na Rzecznej

Planowane, realizowane i zrealizowane inwestycje w Redzie
Robin
Częsty Bywalec
493 postów
Częsty Bywalec

1 miesiąc temu

Zastanawia mnie kto panuje nad sytuacją na ulicy Rzecznej. Oznakowanie ograniczające wysokość pojazdu na mostku jest notorycznie niszczone. Teraz duże blachy zwisają swobodnie i od szczęścia zależy czy podmuch wiatru nie skieruje tych blach na przejeżdżające auto. Do tego ciągłe ignorowanie oznakowania przez duże auta. Wpakuje się taki na wąską Rzeczną, dojeżdża do mostku i ..... i jest akcja. Przedwczoraj dwa tiry cofały tam robiąc zadymę na pół miasta, wczoraj tir od strony lasu wpakował się i zablokował całą ulicę. Z pół godziny trwał zator. Kto utknął, ten miał pecha. Obie sytuacje w godzinach szczytu. Czy UM Reda wreszcie coś z tym zrobi? Jaki radny tam rządzi? Co robi policja? Wejherowo u siebie suszy regularnie i tam auta zwalniają, u nas nigdy nie spotkałem patrolu, więc wszyscy ignorują 50 km/h, oznakowanie poziome przy światłach, no i wspomnianą Rzeczną. A pamiętam pełne pasji filmiki wyborcze właśnie z tego miejsca ..... Tak miało być pięknie.
Awatar użytkownika
Zigi
Wygadany Lider
2910 postów
Wygadany Lider

1 miesiąc temu

Sugeruję kontakt z radnym w tej sprawie. Raczej nie zostanie to zostawione bez odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Huherko
Lider Forumowicz
1810 postów
Lider Forumowicz

1 miesiąc temu

Robin pisze:
1 miesiąc temu
[...]Wejherowo u siebie suszy regularnie i tam auta zwalniają[...]
Ja też jestem za tym, żeby zrobić tak jak Wejherowo - po prostu zamknąć przejazd tą ulicą - zrobić przejazd od Wejherowskiej do mostka dla okolicznych mieszkańców a dalej dla rowerów i pieszych, a tym czasem tam jest przez las strach iść bo sobie rajdy urządzają. Przy okazji rozwiąze się problem zmożonego ruchu na skrzyżowaniu Wejherowska-Rzeczna. Wszyscy będą zadowoleni.
Jam jest Huher - pierwsza maruda redzka ...
mieszkaniecReda
Forumowicz
71 postów
Forumowicz

1 miesiąc temu

Skoro tam jest tak duży ruch samochodowy to znaczy, że jest potrzeba usprawnienia a nie zamykania.
szymus127
Znam to forum
86 postów
Znam to forum

1 miesiąc temu

mieszkaniecReda pisze:
1 miesiąc temu
Skoro tam jest tak duży ruch samochodowy to znaczy, że jest potrzeba usprawnienia a nie zamykania.
Dokładnie, raczej trzeba myśleć o poprawie infrastruktury i jej profesjonalnym rozbudowaniu, a nie o zwijaniu i zamykaniu
Robin
Częsty Bywalec
493 postów
Częsty Bywalec

1 miesiąc temu

Nie chodzi o zamykanie drogi. Skoro ograniczyli wysokość i tonaż aut, to niech to zrobią z głową i skutecznie. Niech postawią te ograniczniki wcześniej, żeby duże auta nie tarabaniły się w pułapkę. Obecność policji w tym rejonie skutecznie poprawiłaby stosowanie się do znaków drogowych na Rzecznej jak i na głównej, gdzie cuda dzieją się każdego dnia.
ODPOWIEDZ