Siemanko,
Zanim przejdę dalej, chciałbym powiedzieć, że nikt z pubu mnie nie sponsoruje
Pytałem jakiś czas temu na forum o fajnych miejscówkach w Redzie i dostałem prostą odpowiedź, że nic już nie ma, nic się tu nie dzieje, a jak coś było, to się wyniosło. Sam się przekonałem, że większość tutejszych barów to miejscówki dla dziadków.
Dzisiaj miało miejsce otwarcie nowego "miejsca spotkań" w naszym mieście — knajpa Cicha Woda obok stacji kolejowej. Sam nie mogłem i nie mogę się niestety tam udać dziś ani przez weekend, ale jestem ciekaw, czy któryś z użytkowników forum słyszał o tym miejscu, czy ma jakieś opinie, etc. Na pewno mam zamiar odwiedzić i spróbować, a nuż będzie to coś fajnego
Ostatnia troszkę bardziej negatywna myśl, to — skoro wszystko się stąd wynosi, to ciekawe jak długo Cicha Woda się będzie w stanie utrzymać na naszych trójmiejskich przedmieściach Nikomu oczywiście nie życzę źle, bardzo bym chciał więcej takich miejsc, a komentarze na socialach mówią, że ludziom tego brakowało i interesuje mnie czy komentarze rzucone na wiatr, czy jednak ci ludzie będą chcieli zatrzymać to miejsce w Redzie
Warsztat samochodowy Reda zaprasza
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Tanie i solidne stoły rozkładane i krzesła w w PomorskieMeble.pl
/informacja w sprawie ogłoszeń drobnych: admin@e-reda.pl/
Cicha Woda - knajpa
Nie będąc wielkim znawcą tematu chętnie się wypowiem Z moich obserwacji wynika jedno - brak jakości kończy się fiaskiem. Miejsce tego typu staje się "mordownią" i szybko kończy żywot. To trudny biznes, który wymaga dobrego podejścia. Sam liczę na ożywienie i ocieplenie klimatu w aquaparkowym swantewidzie. Zobaczymy, czy uda się to w nowej odsłonie ....
Zgadzam się z Robinem w kwesti jakości, choć czasem i z jakością coś innego może pójść coś nie tak. Przykładowo pub Brothers, który był przy obecnym UM - tak było fajnie, ale słyszałem, że coś właściciele się nie dogadali i zamknęli biznes - szkoda. Gburka początkowo też fajna była, ale potem to już była równia pochyła i skończyło się jak skończyło. Kibicuję Cichej Wodzie i pewnie przy jakiejś okazji tam wpadnę.
A co do Swantewida ... nie wróżę im przyszłości - ceny mają z kosmosu. Po nowym otwarciu byłem tam raz ... i raczej poraz ostatni. Myślę, że więcej będzie takich osób, co raz tam przyjdzie i więcej nie wróci. Byćmoże lokal działa tylko dla klientów Aqua Parku - jak już tam przyjechali to im nie robi, że słono za knajpę zapłacą
A co do Swantewida ... nie wróżę im przyszłości - ceny mają z kosmosu. Po nowym otwarciu byłem tam raz ... i raczej poraz ostatni. Myślę, że więcej będzie takich osób, co raz tam przyjdzie i więcej nie wróci. Byćmoże lokal działa tylko dla klientów Aqua Parku - jak już tam przyjechali to im nie robi, że słono za knajpę zapłacą
Jam jest Huher - pierwsza maruda redzka ...
Na stówę to jest to - turystyczne miejsce, to turystyczne ceny, walić lokalsów. Wiele krajów dzisiaj przeżywa taki kryzys; Japonia na przykład czynnie z tym walczy.Huherko pisze: ↑2 miesięcy temuA co do Swantewida ... nie wróżę im przyszłości - ceny mają z kosmosu. Po nowym otwarciu byłem tam raz ... i raczej poraz ostatni. Myślę, że więcej będzie takich osób, co raz tam przyjdzie i więcej nie wróci. Byćmoże lokal działa tylko dla klientów Aqua Parku - jak już tam przyjechali to im nie robi, że słono za knajpę zapłacą
Co do Cichej Wody: byłem dzisiaj, przyjemne miejsce i ma swój klimacik. Podoba mi się, że poza alkoholizacją można tam zjeść rosołek albo inny obiad. Na dole taki typowy bar, ale mają bardzo klimatyczne, nie za jasne pięterko, gdzie można sobie posiedzieć na kanapie, pogadać, napić się, pograć w coś, obejrzeć meczyk. Ceny drinków nie za wysokie, powiedziałbym nawet, że zachęcające - coś, czego Reda potrzebuje. Mam nadzieję, że będą w stanie się na tym utrzymać, bo jak podrożeje to klapa. Niestety byłem po obiedzie i niczego nie spróbowałem, ale mam nadzieję na smaczną margherittę. Generalnie jest fajnie, zdecydowanie będę odwiedzał